Uden for myldretid

BESKRIVELSE AF TIDLIGERE UDSTILLING
Udstillingen blev vist januar 2014 - marts 2014
Illustrationer kan være fjernet grundet ophavsretlige forhold. 

 

Fire fotografer viser nye billeder fra Danmarks yderområder


I mere end et år har de fire fotografer Henrik Saxgren, Christina Capetillo, Carsten Ingemann og Torben Eskerod rejst rundt i Danmarks yderområder, hvor de nysgerrigt har fotograferet det, som tiltrak sig deres opmærksomhed. Resultatet er udstillingen og bogen 'Uden for myldretid', som med mere end 100 smukke, tankevækkende og fascinerende fotografier af mørke, hække, mennesker, oversete byrum og store åbne landskaber sætter nye billeder og opfattelser af Danmarks yderområder i spil.

 

Hver fotograf har valgt sit eget fokus, men for alle fire har det været centralt at se forbi de typiske problemer, der forbindes med yderområder. Udkanten findes måske i politisk og økonomisk forstand, men for de fire fotografer er ethvert menneske og ethvert sted er sit eget centrum.
Fælles for billeder er, at det dokumentariske aspekt er nedtonet med en ambition om at løfte projektet ind i et kunstnerisk rum. Fotograferne har ladet sig inspirere af stedernes historier, mennesker, landskaber og byer og har derigennem skabt en både stilfærdig og overraskende hyldest til de potentialer, som yderområderne rummer.

 

'Uden for myldretid'-udstillingen turnerer rundt på fire smukke kunstmuseer i Danmarks yderområder og ledsages af et katalog med de udstillede fotografier.

 

Kunstnernes arbejde og udstillingen er støttet af Realdania som en del af det særlige indsatsområde Yderområdernes Potentialer.

 

Udstillingssteder og -perioder:
Fuglsang Kunstmuseum 24. januar - 16. marts 2014
Bornholms Kunstmuseum 12. juni - 28. juli 2013
Sønderjyllands Kunstmuseum 10. august - 9. september 2013
Vendsyssel Kunstmuseum 12. oktober 2013 - 5. januar 2014

 

 

REA_logo