KURS: TRÆET

 

 

BESKRIVELSE AF TIDLIGERE UDSTILLING
Udstillingen blev vist september 2009 - januar 2010
Illustrationer kan være fjernet grundet ophavsretlige forhold.

 

Fuglsang Kunstmuseum er placeret i et område rigt på træer. Nær ved museet ligger Fuglsang Have, der blev anlagt i 1764-84 som en forstbotanisk have med en rigdom af sjældne træer og buske. Men træerne findes ikke kun iscenesat i havens sirlige planer, også det nærliggende Skejten har sine berømte træer, som mangen en kunstner gennem tiderne har ladet sig inspirere af, hvilket man fra tid til anden kan overbevise sig om ved en tur rundt i udstillingssalene på Fuglsang Kunstmuseum.

 

Samtidig spiller træet også en vigtig rolle i den landskabsplan, der er blevet skabt for det nybyggede hus (indviet 2008); her fungerer træet som det element, der bygger bro mellem natur og kultur og skaber en sammenhæng og logik i forhold til den omkringliggende parknatur.

 

Træet er således et både væsentligt element i Fuglsang Kunstmuseums nære geografi som i museets samlinger, og med KURS: TRÆET udfolder og udforsker Fuglsang Kunstmuseum træet som motiv, metafor, materiale, begreb, tematik og metafor for visuelle erkendelser.
Træets mange betydningsformer undersøges af en række såvel danske som udenlandske kunstnere: Søren Assenholt, Morten Steen Hebsgaard, Lise Harlev, Myoung Ho Lee, Gabriela Albergaria, Oliver van den Berg, Julian Rosefeldt, Sanna Kannisto, Rodney Graham og Thomas Demand.
Der veksles mellem værker skabt direkte til udstillingen og indlånte værker, der udforsker og udfolder træets motiviske og erkendelsesmæssige potentiale. Billedkunstner Søren Lose er gæstekurator for udstillingen.

 

KURS: TRÆET er del af KURS: HAVNEN, HØJEN, SØEN, TORVET, TRÆET, der vises på de fem kunstmuseer: KØS Museum for kunst i det offentlige rum (havnen), Odsherreds Kunstmuseum (højen), Vestsjællands Kunstmuseum (søen), Museet for Samtidskunst (torvet) og Fuglsang Kunstmuseum (træet).

 

UDSTILLINGENS PUBLIKATIONER
I forbindelse med udstillingen udkommer en shortguide, der rummer en kortere introducerende tekst til hver udstilling samt værkomtaler af udvalgte værker. Shortguiden er desuden forsynes med kort, der viser vej til de værker, som er placeret i det offentlige rum. Shortguiden er på ca. 150 sider.

 

I samarbejde med Gyldendal har museerne desuden udgivet publikationen Af Sted, der er en antologi om de fem ord: havnen, højen, søen, torvet, træet.
Publikationen er redigeret af digteren Morten Søndergaard, og den rummer en perlerække af bidrag fra danske og udenlandske forfattere, billedkunstnere, komponister, forskere mm. 280 sider.
Pris: 349 kr.
Publikationerne kan købes i museumsbutikken samt på museets webshop.

 

Hør om træerne i Fuglsang Have
Fuglsang have er i dag et yndet sted at tage til, for at se et væld af træsorter.
Havearkitekt, hortnom Jørgen Holm fortælle om de enkelte træer.

 


FONDE OG SPONSORER
Fuglsang Kunstmuseums Venner
Guldborgsund Kommune
Højesteretssagfører C.L. Davids Legat for Slægt og Venner
Kulturarvsstyrelsen
Kulturministeriet
Kunstrådet
Lundby Savværk
Ny Carlsbergfondet
Region Sjælland