SOM DET BLÅ. Arbejder af landskabsarkitekten Torben Schønherr

Fuglsang. Foto: Kenneth Prehn

 

 

BESKRIVELSE AF TIDLIGERE UDSTILLING
Udstillingen blev vist september 2013 - januar 2014
Illustrationer kan være fjernet grundet ophavsretlige forhold.

 

 Det skal være sjovt, siger landskabsarkitekten Torben Schønherr om drivkraften bag sin lange, ærværdige og stadig særdeles aktive karriere. Og den formel fungerer tilsyneladende upåklageligt, for Schønherr er en af vor tids fornemste udøvere af sit fag herhjemme; han er kendt for sin poetiske og nytænkende tilgang til opgaverne og hans mangeartede, prisbelønnede virke favner alle skalaforhold.

 

Torben Schønherr har siden stiftelsen af egen tegnestue i 1984, nu med afdelinger i Aarhus og København, bidraget markant til udviklingen af havekunsten og landskabsarkitekturen i Danmark. Det imponerende virke, som i dag udføres på Nordens største tegnestue af sin slags, karakteriseres af mange og også utraditionelle inspirationskilder, en dristig balancegang mellem ydmyghed og mod samt hovedpersonens egen evne til med nysgerrighed, åbenhed og samtale at nå hidtil usete resultater på sit felt. Her kan af de seneste eksempler nævnes fornyelsen af Ribe Domkirkeplads og genskabelsen af dele af Fredensborg Slotshave.

 

Med bl.a. fotografier i stort format, skitser, planer og modeller inviterer udstillingen SOM DET BLÅ indenfor i Torben Schønherr og tegnestuens fascinerende landskabsarkitektur, hvis steder og rum af stor skønhed skaber eftertanke, forundring og glæde. Fuglsang Kunstmuseum har selv siden sin åbning i 2008 været beriget med Schønherrs talent i anlægget omkring museet, som i anledning af udstillingen udfordres af nye, midlertidige landskabselementer.
Udover udstillingen indendørs tydeliggør tiltagene udendørs, hvordan landskabsarkitekturen er i stand til at præge vores omgivelser og vores færden heri, selvom vi måske ikke altid selv er opmærksomme på det.

 

Udstillingen sker i nært samarbejde med Torben Schønherr selv og Ribe Kunstmuseum, hvor den efterfølgende vises. Den ledsages af bl.a. et større, rigt illustreret katalog samt af omvisninger, workshops og foredrag. Udstillingen kan ses på Fuglsang Kunstmuseum til og med den 5. januar 2014.

 

Guldborgsund

 

 

 

Guld Kunst _logo2

 

 

REA_logo

 

 

 

Nykredits _Fond

 

Bikubenfonden

 

Logo _dreyer