Horisonter i dansk landskabskunst 1950-2000

 

 

BESKRIVELSE AF TIDLIGERE UDSTILLING
Udstillingen blev vist marts - juni 2012
Illustrationer kan være fjernet grundet ophavsretlige forhold.

 

 

Fuglsang Kunstmuseum ligger smukt midt i det sydøstdanske landskab, og netop den særlige placering har inspireret til forårets særudstilling: Horisonter i dansk landskabskunst 1950 - 2000.
Udstillingen viser landskabets historie og dets vidt forskellige udtryk i dansk billedkunst i den sidste halvdel af det tyvende århundrede. Det sker med et bredt udvalg af værker fra museets righoldige samlinger.

 

Fra landskabet har vi ikke blot fået adgang til mad og tag over hovedet, men landskabet er også en væsentlig del af vores kultur og samfund - vores selvforståelse. I århundreder har landskabskunsten fastholdt og undersøgt dette betydningsfulde bånd mellem menneske og natur. I nyere tid både i maleriet, men også med fokus på nyere kunstformer som installationskunst, fotografi og performance.

 

Horisonter stiller skarpt på nyere danske kunstneres inspiration i den danske naturs skønhed og alsidighed - i linjer, former, farver og forandringer repræsenteret ved malerier, akvareller, skitser og grafiske værker af bl.a. Niels Strøbek, Poul Ekelund, Søren Lose, Poul Anker Bech, Ingemann Andersen og Jeppe Vontillius.