DIALOG med SMK (2018)

Vilhelm Hammershøi, Fra det gamle Christiansborg. (1907). Statens Museum for Kunst

 

Dialog med SMK
Fuglsang Kunstmuseum 10 år
23. marts - 21. maj 2018

 

Mens årets første måneder i 2018 har stået i nyerhvervelsernes tegn, blænder foråret op for en særudstilling, hvor et udvalg af Fuglsang Kunstmuseums egne kunstværker kombineres med perler fra de fornemme samlinger på Statens Museum for Kunst. Udstillingen Fuglsang Kunstmuseum 10 år. DIALOG MED SMK præsenterer således frugtbare dialoger med malerier og skulpturer fra SMK, hvoraf flere er kategoriseret ENB, dvs. værker af ’Enestående National Betydning’.

 

På Fuglsang Kunstmuseum har vi taget udgangspunkt i kunstnere, værker og perioder, som har en stor relevans på museet, og som udmærker sig ved på forskellige måder at have et særligt forhold til bestemte kunstværker på Statens Museum for Kunst. Vi er gået på rov i billedkunsten fra 1800-tallets guldalder og frem til slutningen af det 20. århundrede, og dialogerne er sammensat med to eller flere værker af samme eller flere kunstneres værker.

 

Det drejer sig bl.a. om motiver med ens elementer, f.eks. Christen Købkes skildringer af arkitektur og natur fra henholdsvis Nakskov og Frederiksborg Slot. Det kan også være fascinationen af fotografi og optiske fænomener oversat til Valdemar Schønheyder Møllers blændende solskiver set gennem træer, eller Anna Anchers impressionistiske behandling af lysets stemningsskabende karakter både i det fri og i hjemmet. Udover de nævnte kunstnere vises også populære sværvægtere som Vilhelm Hammershøi, L.A. Ring og Johannes Larsen, men også oversete mestre som Astrid Holm, Helge Holmskov og Niels Nedergaard.

 

Fuglsang Kunstmuseum 10 år. Dialog med SMK byder på en helt unik chance for at se nye værdifulde facetter og forbindelser mellem udsøgte kunstværker, der til daglig befinder sig i hvert sit hus i hver sin landsdel. Udstillingen vises i særudstillingssalen, og den ledsages af omvisninger og foredrag.


Vi glæder os til det fornemme besøg!

 

Vilhelm Hammershøi Fra British Museum Vinter (1906). Fuglsang Kunstmuseum (foto Ole Akhøj)

 

Projektet er støttet af Guldborgsund Kommune og Billedhuggeren, professor Gottfred Eickhoff og hustrus, maleren Gerda Eickhoffs Fond