Kommende særudstillinger

 

25. juni - 19. september 2021Billedbyggeren. Georg Jacobsen og den konstruktive kunst

Den danske maler Georg Jacobsen (1887-1976) og hans kreds ønskede at videreføre idéen om, at et maleris grundsten var kuglen, keglen og cylinderen – som en underliggende malerikonstruktion, der skal føles, ikke ses. Udstillingen fortæller om Jacobsen, kunstnerfællesskaber i Paris, processen bag og om at præge nye generationer.

--------------------------------------------------------------------------------------


Efterår 2021Udendørs!
Landskabsmaleren Hans Friis

 

Fuglsang Kunstmuseum retter blikket mod landskabsmaleren Hans Friis (1839-1892). Gennem museets forskning har det vist sig, at han spiller en helt afgørende rolle i fortællingen om kunsten og naturen på Lolland-Falster. I sin samtid blev han nævnt som en af de betydeligste danske landskabsmalere, og han er nu igen højaktuel med sit fokus på intense naturoplevelser.

Udstillingen er den første store præsentation af Friis i Danmark og vil rumme værker fra private og offentlige samlinger.

 

--------------------------------------------------------------------------------------


4. februar 2022 - 6. juni 2022


Dobbeltsyn(er)
Ingemann Andersen mellem Danmark og Italien


Den lollandsk-fødte billedkunstner Ingemann Andersen (1929-2017) levede store dele af sit liv i Syditalien. Hans fremstillinger af især de omgivende landskaber, men også mennesker og arkitektur udfoldede sig i maleri, tegning, skulptur, mosaik og grafik, og hovedtemaet er vekselvirkningen mellem den flade hjemstavn og det bjergrige udland.