Kommende særudstillinger

 

25. juni - 19. september 2021Billedbyggeren. Georg Jacobsen og den konstruktive kunst

Den danske maler Georg Jacobsen (1887-1976) og hans kreds ønskede at videreføre idéen om, at et maleris grundsten var kuglen, keglen og cylinderen – som en underliggende malerikonstruktion, der skal føles, ikke ses. Udstillingen fortæller om Jacobsen, kunstnerfællesskaber i Paris, processen bag og om at præge nye generationer.

--------------------------------------------------------------------------------------


Efterår 2021Udendørs!
Hans Friis om intense naturoplevelser i al salgs vejr.

Hans Gabriel Friis (1839-1892), bosat på Falster, i 1892 nævnt som en af de betydeligste danske landskabsmalere, er i dag igen højaktuel med sit fokus på naturoplevelser. Udstillingen med rødder i guldalderen viser ny inspiration til vores udeliv og måder at bruge naturen på. Værkerne er udlånt af en tysk privatsamler, samt fra danske privatsamlinger og museer.

 

--------------------------------------------------------------------------------------


Forår 2022


Dobbeltsyn(er)
Ingemann Andersen mellem Danmark og Italien


Den lollandsk-fødte billedkunstner Ingemann Andersen (1929-2017) levede store dele af sit liv i Syditalien. Hans fremstillinger af især de omgivende landskaber, men også mennesker og arkitektur udfoldede sig i maleri, tegning, skulptur, mosaik og grafik, og hovedtemaet er vekselvirkningen mellem den flade hjemstavn og det bjergrige udland.