Nyt Olaf Rude maleri til samlingen

Olaf Rude, Landskab. Skejten, 1911. Olie på lærred. 79 x 90 cm. Tilhører nu Fuglsang Kunstmuseum. Foto: Ole Akhøj

 

Pressemeddelelse 24. september 2019
Landskabsmaleri kommer ’hjem’


Skejten-motiv gik til Fuglsang Kunstmuseum

Landskab. Skejten er et betagende landskabsmaleri af Olaf Rude, der er en af Fuglsang Kunstmuseums helt centrale kunstnere. Det er derfor meget glædeligt, at det er lykkedes kunstmuseet at erhverve dette kvalitetsbetonede maleri på dagens kunstauktion hos Bruun Rasmussen, og derved vil kunne præsentere værket for offentligheden i nærmeste fremtid.

 

Allerede som barn færdedes Olaf Rude i området omkring Fuglsang Herregaard, og det i dag fredede Skejten med strandenge og 1700-tals egetræer var blandt kunstnerens absolut foretrukne motiver.
For Fuglsang Kunstmuseum er værket særligt interessant, fordi det bidrager væsentligt til fortællingen om stedets og samlingens historie, og understøtter, at museet med sin placering på Fuglsang bor i selvsamme motiv, som kan opleves i Olaf Rudes farvestærke kunstværk.

 

En glad museumsdirektør udtaler:

”Det er skønt, at vi har sikret værket for den danske offentlighed og fået det ”hjem” til Fuglsang Kunstmuseum, hvor det i dén grad hører til!
Det er et væsentligt værk i Olaf Rudes kunst; en lykkelig syntese af et hjemligt og velkendt motiv for kunstneren, der er vokset op ved Fuglsang - kombineret med en strålende sommerpalet og livlige penselstrøg. Værket er et eksemplarisk dansk bud på den postimpressionisme, som Rude havde set og var blevet inspireret af i Paris tidligere samme år.”

Vi glæder os til at få det i hus og på et senere tidspunkt præsenteret for vores gæster. Så vil man både kunne nyde maleriet, men også selv opsøge motivet, Skejten, der kun ligger en kort gåtur fra museet ud i den smukke og varierede lollandske natur, der omgiver os.”

 

Maleriet er erhvervet med støtte fra Ny Carlsbergfondet og Slots- og Kulturstyrelsen.

Vurdering: 300.000 kr.

Hammerslag: 290.000 kr. (med omkostninger ca. 400.000 kr.)