SEPTEMBER nyhedsmail 2020
Er du vores nye direktør?

Ansøgningsfrist:
21. september kl. 12.

Læs mere på fuglsangkunstmuseum.dk

Palle Nielsen-udstilling sidste dag 13. september

Billedkunstner Palle Nielsen (1920-2000) var en suveræn tegner og grafiker og enestående i sine skildringer af menneskehedens fald og altødelæggende katastrofer.
Værkerne fremstilles med spiddende præcision og æstetisk overskud og gennemløbes af en grundstemning af noget truende. Men blandt de dystre scenarier findes også poetiske udtryk, hvor længsel og optimisme lever uden truslen fra en mørk skygge i horisonten.

2020 er hundredåret for Palle Nielsens fødsel, og det fejres på Fuglsang til og med 13. september med et udvalg af fødselarens produktion fra slutningen af 1940'erne til hans død.


6. sep. kl. 13: Bliv klogere på Palle Nielsens motiver og bevæggrunde i et 30 min. powerpoint-oplæg v. en af museets kunsthistorikere. Læs mere og tilmeld dig her

(Palle Nielsen, Miraklernes tid, 1989, linoleumssnit. Kunstmuseet i Tønder)

Fuglsang AFTEN 2. sep. kl. 18

Se prisbelønnet portrætfilm om Palle Nielsens arbejde. Instruktør Jytte Rex, der har været elev hos Nielsen, giver denne aften en introduktion til filmen. 'Mig skal intet fattes' er hædret med en Robert og kåret som bedste portrætfilm på Odense Filmfestival 2002. Køb billet på forhånd eller i museumsbutikken på dagen (plads til 50).
Museet holder åbent til kl. 20.

Dobbeltforedrag 12. sep. kl. 13.30 - 16.30

Mød tegner Thomas Thorhauge (billedet) og katastrofehistoriker Rasmus Dahlberg på museet. Med udgangspunkt i Palle Nielsens værker fortæller de to superskarpe formidlere om det, de ved allermest om. Begge bidrager også til kataloget og i videoer i udstillingen og på youtube: find Thorhauge her og Dahlberg her
Køb billet på forhånd på place2book

Oplev Fuglsang 13. sep. kl. 11

Kom til talk om Fuglsang i den kæmpestore tuja i Fuglsang Have med museets kunst- og kulturhistoriker Susanne Bangert. Arrangementet byder også på musikalsk optrin i havens tehus og på en havevandring.
Vores nabo Ensemble Storstrøm afholder Beethovenfestival i KUMUS, og er arrangør af denne søndags’udflugt’.
Læs og køb billet på place2book

Butik og café

Nyt i museumsbutikken er 'guldfisk' i blå eller lyserøde nuancer fra den lokale keramiker Rikke Mangelsen.
Caféen serverer fortsat udendørs, når vejret tillader det, og der er stadig Møn Is i fryseren.

Ny udstillingen fra 2. okt.

Efterårets store satsning har Wilhelm Marstrand (1810-1873) i centrum. Han blev betragtet som en af sin tids store talenter, og var bl.a. uovertruffen til at male bevægelse og følelser. Hans skildringer af fest, dans, teater og menneskets behov for nærvær og samvær, kan vi (især) i dag let genkende og identificere os med.
Glæd jer til Wilhelm Marstrand. Den store fortæller

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

fuglsangkunstmuseum.dk

Logo Facebook  Logo Twitter  

Tlf.: 5478 1414 
Telefontid: Tirsdag-torsdag kl. 11-15 og fredag kl. 11-13

Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk 
Når du modtager Fuglsang Kunstmuseums nyhedsbreve, accepterer du, at vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med EUs databeskyttelsesforordning (GDPR).

Afmeld