JUNI 2019

'Munch og Goldstein'-udstillingen blev naturligvis åbnet på norsk af den norske ambassadør i Danmark, Aud Kolberg.

247 spændte og interesserede gæster mødte op til ferniseringen og tusind tak for det!

📷 Ingrid Riis

'Munch og Goldstein. Intense linjer'

Særudstilling 17. maj - 1. september

Sommerudstilling viser 56 enestående Edvard Munch træsnit fra en norsk privatsamling, der aldrig før har været vist i Danmark. Udstillingen zoomer som den første ind på venskabet mellem den verdensberømte norske kunstner og den ukendte danske digter Emanuel Goldstein.

I udstillingen er det de store menneskelige følelser som ensomhed, angst og ulykkelig kærlighed, der er på spil i både Munchs kraftfulde motiver og Goldsteins hjerteskærende ord. Emner der ikke er blevet mindre aktuelle med tiden, og som står skarpt i begge kunstners budskaber på udstillingens farvede vægge.

Emanuel Goldstein blev født og voksede op på Lolland og havde afgørende betydning på Munchs kunstneriske udvikling fra naturalisme til symbolisme. Det viser Fuglsangs forskning, der har været omkring alt fra Lokalhistorisk Arkiv i Nakskov over private informanter i Norge og Danmark til Munchmuseet i Oslo.

Munch og Goldstein. Intense linjer ledsages af en ny stor bog på ca. 200 sider. Den er tosproget (dansk/engelsk) og rigt illustreret bl.a. med gengivelse af udstillingens værker. Køb den i museumsbutikken til 249 kr. eller få den tilsendt ved at sende en mail til museet.

(foto: Ingrid Riis)

Familiedag på Fuglsang 2. juni

En helt særlig og oplevelsesrig søndagsudflugt til Fuglsang er arrangeret for dig og din familie/venner, så I sammen kan nyde naturen, kunsten, musikken og kreativiteten:

*Guidede ture i museet, i Fuglsang Have, i Info-punkt Fuglsang og til Skejten
*Klassiske mini-koncerter for børn/voksne og klassisk eftermiddagskoncert
*Åbne billedkunstværksteder for børn og unge

Aktiviteterne er gratis bortset fra eftermiddagskoncerten samt indgangen til museet.

Se program her

Fuglsang AFTEN 5. juni

Tag et afbræk fra valgprognoserne på Grundlovsdagen og tag med på en omvisning i Munch og Goldstein. Intense linjer v. kurator Liza Kaaring enten kl. 17.00 eller 18.30. Den guidede tur krydres med historier om, hvordan udstillingen er blevet til. Museet holder åbent til kl. 20 denne onsdag.

Gratis 'Munch og Goldstein' foredrag i Nakskov

Hør kurator og inspektør, Liza Kaaring, fortælle om museets særudstilling. Aftenen byder også på et kortere foredrag om Emanuel Goldstein v. historiker Ole Munksgaard. Foredraget foregår på Nakskov Bibliotek 6. juni kl. 19 - 21.
Gratis billet kan bestilles på lollandbib.dk

Artist talk med Morten Buch 22. juni

Billedkunstner Morten Buch arbejder i sine træsnit med en puslespilsteknik, der ligger tæt op ad Edvard Munchs. Han arbejder - som Munch - med et udtryk, hvor træets årer er centrale. Hør i dagens talk om Buchs arbejde og om hans forhold til Munchs træsnit. Køb billet på billetto.dk

Vandretur til Skejten 24. juni

Omdrejningspunktet på den årlige gåtur er det fantastiske natur- og kulturlandskabet ved Fuglsang. Oplev en anderledes tur til strandengen Skejten, når guiderne fortæller ud fra deres faglige kompetencer (hhv. geologi, natur, kunst, arkæologi).

Familieworkshops i sommerferien

Glæd jer til en kreativ ferieworkshop for børn med en voksen i første uge af sommerferien. Museets formidler Guri Skygge Andersen er med i hele forløbet.
Vælg mellem flere datoer og tilmeld jer her

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Logo Facebook  Logo Instagram   Logo Twitter