JULI 2019

Fuglsang Kunstmuseum holder åbent hver dag i juli / august, og viser væsentlig dansk kunst fra de sidste 200 år. Sommerudstillingen byder på Edvard Munchs enestående træsnit og digte af hans danske ven Goldstein.
Nyd også den prisbelønnede museumsbygning, herregårdsmiljøet og strandengen Skejten.

'Munch og Goldstein. Intense linjer'

Særudstilling til og med 1. september

Hvor Edvard Munchs kunst er kendt over det meste af verden, er Emanuel Goldsteins digtsamlinger dårlig nok kendte på Lolland, hvor han kommer fra. Ikke desto mindre blev de to sensitive kunstnere sjælevenner, og via samtaler og kunstneriske eksperimenter nåede de sammen frem til et symbolistisk udtryk, som du kan opleve i udstillingen.

Tag med på en offentlig omvisning i Munch-udstillingen søndag d. 7. juli.


Edvard Munch, To kvinder ved stranden, 1898. Farvetræsnit. Privatsamling, Norge.

Pressen roser projektet:

Kristeligt Dagblad
 'Det er lidt af et scoop at kunne se en helt igennem veltilrettelagt og gennemarbejdet udstilling på lollandsk jord’

Lolland-Falsters Folketidende
 '...imponerende, at museet kan præsentere en norsk privatsamling på 56 værker af den norske kunstner Edvard Munch, som aldrig før har været vist samlet noget sted'.

Weekendavisen
'Mange af Munchs grafiske arbejder fra 1890erne er så tætte på den forestillingsverden og det litterære billedsprog hos Goldstein, at de, også selv om de nok ikke er skabt til hans digte, uden problemer kunne indgå i et kunstnerisk samspil hermed.'

Aftenposten HISTORIE (Norges mest læste historiemagasin)
Fargetresnittene i utstillingen demonstrerer hvordan Munch får frem intense følelser også med denne spesielle teknikken.

Sjællandske / DAGBLADET / Nordvestnyt / Frederiksborg Amts Avis 
'Denne udstillings fokus på Munchs træsnit, hvor menneskets grundvilkår er hugget ud i nogle stykker træ suppleret med relevante Munch og Goldstein citater er vellykket'

Kunstavisen

'Det er en interessant og hidtil ukendt vinkel på Munch, som varmt kan anbefales.' 

Ferieworkshops for børn med en voksen

Sæt ferien igang med en familieworkshop i første uge af skolernes sommerferie. Museets formidler, Guri, tager jer med i Edvard Munch-udstillingen til en snak om venskab. Bagefter skal I prøve at trykke billeder med træ i værkstedet. 
Vælg mellem flere datoer og tilmeld jer her

Fuglsang SOMMER i juli / august

Vi inviterer også denne sommer på de populære guidede ture hver onsdag kl. 12, hvor kunsthistorikerne sætter spot på museets udstillinger, kunstnere eller arkitekturen. Vi kalder det Fuglsang SOMMER, og der vil hver uge være et nyt tema for omvisningen. Første gang – onsdag 3. juli – præsenteres værker af maleren Olaf Rude.

Fuglsang AFTEN 3. juli

Det er en særlig oplevelse at se på kunst, når man tager med museets omviser på en guidet tur. Denne aften kl. 17 med gentagelse kl. 18.30 præsenteres sommerudstillingen Munch og Goldstein. Intense linjer med Edvard Munchs berømte træsnit og hans danske digterven Goldsteins ord.
Museet holder åbent til kl. 20.

Krible Krable - små dyr i vandhullet

I samarbejde med museet tager naturvejleder Johnny Madsen børn med voksne på netfiskeri i søerne i Fuglsang Have. Johnny har udstyret med, I skal bruge, og fortæller om fangsten. Det sker mandage i juli kl. 14.
Pris: 20 kr./gratis under 6 år. Mødested: Smedjen

Fuglsang AFTEN 7. august

I anledningen af sin bog 'Historien om rosen i Danmark' holder den passionerede rosenelsker Torben Thim foredrag på museet. Forfatteren fortæller i ord og billeder om rosens historie, og han inddrager kendte danske malere og deres malerier med roser. Køb billet på billetto.dk

 

Nyheder i butikken

Blandt mange nyheder i museumsbutikken finder du dette flotte fad, der er lavet af den lokale keramiker Birgit Kasueske Andersen. Vi sælger også en del andet af Birgits stentøj, der for det meste tager udgangspunkt i geometriske figurer og rette linjer.
Den smukke nye træfigur SWAN fra '4600 Nord' er også kommet på hylderne. 

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Tlf.: 5478 1414 
Telefontid: Tirsdag-torsdag kl. 11-15 og fredag kl. 11-13

Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk Når du modtager Fuglsang Kunstmuseums nyhedsbreve, accepterer du, at vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med EUs databeskyttelsesforordning (GDPR). 

Logo Facebook  Logo Instagram   Logo Twitter  

Afmeld