AUGUST nyhedsbrev

Fuglsang AFTEN
7. august:
Den passionerede rosenelsker, forfatter Torben Thim, fortæller i ord og billeder om rosens historie med inddragelse af kendte danske maleres værker af roser.
Thim er også billedkunstner og landskabsarkitekt, og har øje for rosens herlighedsværdi.
www.billetto.dk

Munch og Goldstein. Intense linjer

Særudstilling til og med 1. september

Den verdensberømte kunstner Munch og den ukendte digter Goldstein blev nære venner under et ophold i pariserforstaden Saint-Cloud i vinteren 1890, hvor de fandt en sjælden forståelse hos hinanden. Det var også i Saint-Cloud, at Edvard Munch skrev sit symbolistiske manifest, Saint-Cloud-manifestet, der blandet andet lyder således:

Der skulde ikke længer males interiører, folk som læser og kvinder som strikker. Det skulde være levende mennesker som puster og føler, lider og elsker.

Og det er, hvad du får i museets sommerudstilling, hvor der netop lides, føles og elskes i Munchs træsnit og Emanuel Goldsteins digte og tekster. Faktisk i en sådan grad, at et debatindlæg i dagbladet Information trækker overskriften 'Uforfalsket kvindehad på museum', hvor journalist og forfatter Karen Syberg skriver 'Jeg grinede lidt ad hans (Goldsteins, red.) digte, faktisk jublede jeg på Fuglsang over at finde noget så ekstremt, men inderst inde bliver jeg skræmt'.

Mange andre har anbefalet udstillingen, tilsyneladende uden af være blevet skræmt, heribland Bente Scavenius i Børsen og Erik Steffensen i Kristeligt Dagblad.

Offentlige omvisninger søndag 4. august kl. 13 og onsdag 21. august kl. 12

Illustration. Edvard Munch, I mandens hjerne, 1897. Privatsamling, Norge. Foto: Thomas Widerberg

Fuglsang SOMMER også i august

Vi inviterer også denne sommer på de populære guidede ture hver onsdag kl. 12, hvor husets kunsthistorikere sætter spot på museets udstillinger, kunstnere eller arkitektur. Vi kalder det Fuglsang SOMMER, og der vil hver uge være et nyt tema for omvisningen.

Foredrag og oplæsning 18. august

Hvem var Emanuel Goldstein, hvis liv og forfatterskab havde så stor betydning for Edvard Munch? Litteraturprofessor og forfatter Anders Ehlers Dam fortæller om den glemte lollandskfødte digter. Skuespiller Joen Bille krydrer foredraget med oplæsning af digte og tekster af Goldstein.
Billetter sælges på
billetto.dk

Shopping shopping!

Besøg museumsbutikken næste gang du lægger vejen forbi Fuglsang. Her vil du bl.a. finde 'Tuscany' lædertasker i høj kvalitet fra Italien, samt tørkæder og sjaler i naturmaterialer fra danske 'Aperitif'.

Kommende særudstilling fra 20. september

Efterårsudstillingen kaster et nyt blik på Kristian Zahrtmann (1843 – 1917) og hans udfordrende skildringer af mænd, kvinder og sig selv, der i dag kan betegnes som ’queer’, altså anderledes ift. samfundets vedtagne normer og ’den gode smag’. Værkerne forestiller bl.a. handlekraftige historiske kvinder, erotiske mandlige modeller og farverige selvportrætter, der handler om køn, identitet og iscenesættelse.
Kristian Zahrtmann - queer, kunst og lidenskab

Festivalmenu

For 18. år i træk afholder museets nærmeste nabo Ensemble Storstrøm den traditionsrige kammermusikfestival "Sommermusik på Fuglsang" 23. - 25. august. Forud for koncerterne 23. august og 24. august kan du bestille aftensmad i museets hyggelige café. Find og køb menu på billetto.dk (klik på datoerne i denne tekst).

Voksenworkshop 4. september

Fuglsang AFTEN i september byder på en kreativ workshop med tekstilkunstner Laura Baruël, hvor vi fordyber os i farver som emne, og zoomer ind på farven BLÅ.
Det er for voksne og børn over 12 år, og museets formidler Guri er med i forløbet. Køb din billet allerede nu på billetto.dk

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Logo Facebook  Logo Instagram   Logo Twitter