OKTOBER 2018

Ny særudstilling:

Johannes Wilhjelm
Fra Italien til Skagen

Åbner d. 12. oktober 2018


Johannes Wilhjelm,
Polske roearbejdere i marken ved Øllingsøe på Lolland, ca. 1910.
Fuglsang Kunstmuseum. Foto: Ole Akhøj

Kommende særudstilling fra 12. okt.

Det berejste naturbarn
Den danske maler Johannes Wilhjelm (1868-1938) kom vidt omkring - fra Italiens bjerglandsbyer til Skagens strande og klitter, men han beholdt livet igennem fodfæstet i fødeegnens lollandske muld.

Blandt venner var Wilhjelm kendt som ’naturbarn’, og den harmoniske barndom på landet fik afgørende betydning for hans yndede skildringer af uspoleret folkeliv, storslået natur og idyllisk familiesamvær. 

Wilhjelm kastede sin kærlighed på først egnen omkring Svinkløv ved Vesterhavet og senere kunstnerlivet i Skagen, hvor han indgik i kredsen af yngre skagensmalere. Han efterlod sig en omfangsrig produktion, som trods sin originalitet har stået i skyggen af læremestrene P.S. Krøyer og Kristian Zahrtmann.

I anledning af 150-året for Johannes Wilhjelms fødsel sætter vi fokus på en lokalt forankret kunstner med internationalt udsyn. Med 60 værker, hvoraf mange ikke har været udstillet siden malerens egen tid, tilføjer udstillingen Fra Italien til Skagen nye facetter til Wilhjelm selv, hans tid og kreds.


Kroketspil på en varm sommerdag. 1919. Skagens Kunstmuseer

Udstillingen ledsages af den første større og rigt illustrerede bog om kunstneren, der kommer til salg i museumsbutikken til kr. 198,-
Projektet er skabt i nært samarbejde med Skagens Kunstmuseer og Ribe Kunstmuseum, som efterfølgende viser udstillingen (i Ribe dog i reduceret udgave).
Læs mere om særudstillingen og fondsstøtten her

Fuglsang AFTEN 3. oktober kl. 17.30 - 21

Oplev museum, mad og musik! Fuglsang byder på aftenstemning med tre af museumsdirektørens favoritværker., chili con carne i caféen og klassisk musik ved Ensemble Storstrøm i koncertsalen i KUMUS med indlagt kaffepause. Billetkøb senest 30/9 på www.billetto.dk

Offentlig omvisning i fast samling

Det er en særlig oplevelse at se på kunst, når man følger én af museets omvisere på en guidet tur. Søndag d. 7. oktober kl. 13 inviteres du med i vores faste samling.
Personlig tilmelding samme dag i museumsbutikken, der også sælger fællesbilletter med adgang til både museet og den klassiske koncert i KUMUS kl. 15.

Efterårsferie med familieworkshop

Tag med dit barn eller barnebarn til familieworkshop. Museets formidler inviterer indenfor i særudstillingen Johannes Wilhjelm - fra Italien til Skagen, og derefter i det kreative værksted, hvor der skal arbejdes med roer! Vælg en af tre datoer i uge 42. Pris: 25 kr. pr. næse.
Husk tilmelding på telefon 5478 1414 eller via mail.

Kuratorforedrag om Johannes Wilhjelm

Museumsinspektør Tine Nielsen Fabienke holder et foredrag på Højskolen Marielyst om den yngre skagensmaler, hvis værker vises i museets efterårsudstilling.
Det sker d. 23. oktober kl. 19.30 i samarbejde med Sydfalster Folkeuniversitet. Prisen på 75,- kr. inkl. kaffe/te og kage betales ved indgangen fra kl. 19.

 

Venneforeningen arrangerer

Fuglsang Kunstmuseums Venner inviterer på tur til Sorø Kunstmuseum, Sorø Akademi og Klosterkirken med omvisninger og frokost. Busturen, der foregår d. 27. oktober, er for både medlemmer og ikke-medlemmer. Tilmelding og betaling på billetto.dk

Aftenåbent

Som altid holder vi åbent til kl. 20 på den første onsdag i måneden (dog ikke januar), så du kan nå at nyde kunsten efter arbejdstid. Aftensmaden kan du snuppe i caféen.
Vel mødt d. 3 oktober.

Afmeld