APRIL nyhedsmail

Én af dialogerne i særudstillingen handler om Valdemar Schønheyder Møller. Til daglig er Fuglsangs værk en ener i samlingen, så sammenføringen med SMK’s pendant er en kærkommen mulighed for at perspektivere kunstnerens arbejde og lade gæsterne blive dobbelt blændet af de fascinerende modlysskildringer.

Ny særudstilling 23. marts - 21. maj

DIALOG med SMK

I den nyåbnede særudstilling tages primært udgangspunkt i højdepunkter fra Fuglsang Kunstmuseums samling, dvs. værker, der allerede har en etableret plads i kunsthistorien som f.eks. Vilhelm Hammershøi, Anna Ancher og L.A. Ring.

Men derudover præsenterer DIALOG med SMK også værker af mindre kendte kunstnere, der endnu ikke har opnået den anerkendelse, som de fortjener. I blandt de sidste er Helge Holmskov, der bruger jernet i sine skulpturer til at tegne i luften samt maleren Astrid Holm, der opholdt sig i Paris i begyndelsen af det 20. århundrede, og modtog undervisning af Matisse. De eneste fire værker af Holm i museumseje befinder sig netop på SMK og Fuglsang.  

Malerierne og skulpturerne i forårsudstillingen spænder fra 1800-tallets guldaldermalerier og frem til slutningen af det 20. århundrede. Første offentlige omvisning i dialogerne er d. 1. april kl. 13.


  
Bannerbillede: Valdemar Schønheyder Møller, Solnedgang. Fontainebleau (beskåret), 1900, Statens Museum for Kunst / Valdemar Schønheyder Møller, Solen i granskoven (beskåret), 1895-1900, Fuglsang Kunstmuseum

Indsat billede: Anna Ancher, I høstens tid, 1901, Fuglsang Kunstmuseum / Anna Ancher, Interiør med ung pige der fletter sit hår, 1901, Statens Museum for Kunst

Fotos: Ole Akhøj og SMK Foto

Fuglsang AFTEN

Bliv introduceret til den nyåbnede særudstilling DIALOG med SMK. Museumsinspektør og kurator Liza Kaaring viser om onsdag d. 4. april kl. 18.30. Museet holder åbent til kl. 20 hver den første onsdag i måneden.

Påskeåbent

Vi holder åbent alle dage i påsken. Kom med på en offentlig omvisning Påskesøndag kl. 13 (nej, det er ikke en aprilsnar). Til børnene er der gratis entré og aktivitetsark (udleveres gratis i museumsbutikken).

Gratis foredrag d. 21. april

Under videnskabsfestivalen 'Forskningens Døgn' tilbyder vi et gratis foredrag ved museumsinspektør med forskningsansvar Liza Kaaring. Hør om den berømte amerikanske fotoudstilling The Family of Man og de danske Mennesket-udstillinger.

Mal Fuglsang!

Vi præsenterer Fuglsang Kunstmuseums første malebog, der er blevet til i samarbejde med illustrator og malebogstegner Stine Reintoft. Dyrk farveglæde, mindfulness og kunstnerisk kreativitet og få et fornøjeligt kendskab til udvalgte af vores motiver. Sælges i museumsbutikken til 109 kr.

Artist talk 2. maj

Billedkunstner Søren Lose fortæller om inspirationskilder og projekter, herunder den debatskabende serie HOME, som kaster et kærligt og kritisk blik på barndomslandets skønhed og forfald på Lolland. Udvalgte af Loses fotografier fra denne serie hænger i jubilæumsudstillingen www.billetto.dk

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Tlf.: 5478 1414 
Telefontid: Tirsdag-torsdag kl. 11-15 og fredag kl. 11-13

Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk

Afmeld